Субота, 20.04.2024, 01:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Святкуємо разом!

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Лічильник


Новини від "Освітнього порталу"

Головна » 2011 » Червень » 15 » Щодо прийому учнів до першого класу
23:15
Щодо прийому учнів до першого класу
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України на своєму сайті оприлюднило роз'яснення щодо прийому учнів до 1 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Отже, умови прийому дітей до 1 класів загальноосвітніх навчальних закладів на 2011-2012 навчальний рік не змінилися.

Вік майбутніх першокласників регламентується статтею 20 Закону України "Про загальну середню освіту" («:зарахування учнів до загальноосвітніх навчальних закладів здійснюється, як правило, з шести років»).

Разом з тим, звертаємо увагу батьків та педагогічної громадськості на те, що згідно зі ст.12 Закону України "Про дошкільну освіту" право на перебування у дошкільних навчальних закладах гарантовано дітям віком від двох місяців до шести (семи) років.

Отже, якщо дитина досягла 6-річного віку, дошкільні навчальні заклади не можуть відмовити батькам у подальшому отриманні дошкільної освіти їхньою дитиною.

Прийом дітей до 1 класу загальноосвітніх навчальних закладів здійснюється без конкурсу відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 07.04.2005 р. N 204 «Про прийом дітей до 1 класу загальноосвітніх навчальних закладів», а також відповідно до території обслуговування. За наявності вільних місць дитина може розпочинати навчання в інших навчальних закладах.

Для зарахування дитини до 1 класу батькам чи особам, які їх замінюють, слід подати такі документи:

- заяву на ім'я директора;

- копію свідоцтва про народження дитини;

- медичну картку встановленого зразка.

Оскільки навчання учнів 1 класу здійснюється з урахуванням особливостей фізичного і психічного розвитку дітей, їх вікових та індивідуальних можливостей, слід зазначити, що готовність до систематичного навчання визначається взаємозв'язаними компонентами: фізичною готовністю (станом здоров'я і фізичним розвитком дитини), інтелектуальною і особистісною готовністю.

Фізична готовність дитини до школи визначається медичними працівниками і записується у медичній картці.

Особистісна готовність характеризує уміння дитини орієнтуватися в навколишньому світі, запас її знань, ставлення до школи, самостійність дитини, її активність й ініціативу, розвиток потреби у спілкуванні, вміння встановити контакт з однолітками і дорослими.

Інтелектуальна готовність дитини до школи включає в себе розвиток фонематичного слуху, зорового сприймання, образних уявлень, розвиток таких психічних процесів, як сприймання, увага, спостережливість, пам'ять, уява, а також розумовий і мовленнєвий розвиток.

Шкільний психолог та вчитель вивчають індивідуальні особливості дитини з метою найефективнішого впливу на її всебічний розвиток та виховання у процесі навчання після зарахування до 1 класу.
Категорія: Новини освіти України | Переглядів: 2493 | Додав: Wladimir | Рейтинг: 1.0/1
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Корисні посилання
Погода в Зачепилівці

Слово мудрості
Новини від "Оsvita.ua"